Küçük Hacet Tırmanışı – Dağ Kampı

Dağlar ve dağ kampçılığı ile tanışmak isteyen, yaz sezonu için zirve açılışı düşünen takım arkadaşlarımız için Küçük Hacet’e(2543m) Tırmanış planlıyoruz. Küçük Hacet, adında “küçük” ifadesi bulunsa da planlı ve doğru dağcılık uygulamaları gerektiren çam ormanları arasından yükselen çok güzel bir zirvemizdir. Üç binlik zirveler öncesinde özellikle dağcılığa yeni adım atacak, performans, bilgi ve deneyimini değerlendirecekler için tavsiye edebileceğimiz bu tırmanışta 1800 metrelerde kamp kurulur ve kamp alanından zirveye git gel toplam 8 km’lik bir yürüyüş yapılır. Bu dağ yürüyüşü özellikle bu mevsimde teknik malzeme gerektirmez. Tırmanış günü yaklaşık 700 metre irtifa alırız.

Etkinliğimizde eğer Karayolları Şube Ilgaz Tesisinden kamp alanına yol uygun ve açıksa araç ile geçiş sağlayacağız. Yol kapalı yada uygun değilse kamp alanına 2 km kamp yüklü yürüyüş gerekir. Bu konuda hazırlıklı olmanızı tavsiye ederiz.

Etkinliğimiz başlangıç seviyesinde dağcılık öğrenci ve sporcularımıza uygundur.

Bu etkinlik öncesi teorik ders tekrarı ve tırmanış bilgilendirmesi yapılacaktır.

Devamı»

Dağcılık Eğitimi Kayadan İniş Tamamlandı

Dağcılık eğitimlerinin önemi bir parçası olan “Kayadan İniş” eğitim modülünün ilk aşamasını Doğa Gezginleri Derneği (Gezginder) Spor Kulübü sporcu adaylarımızla tamamladık. Ankara Hasanoğlan mevkiinde gerçekleşen eğitime Moment Naturel’den Yavuz Özdemir, Levent Uzun ve Mustafa Tahmaz da eğitmen olarak destek verdiler.

Eğitim öncesinde hafta içinde teorik eğitim de alan sporcular, hafta sonu hissedilir soğuğa rağmen süreci başarıyla tamamladılar. Dağcılık eğitimi sporcu güvenliği adına kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi.

Devamı»

Dağcılık Eğitimi – Kayadan İniş

Değerli Doğaseverler ;

20 Nisan 2019 Cumartesi günü Ankara Hüseyin Gazi kayalıklarında Kayadan İniş Eğitimi’miz olacaktır. Etkinliğimize doğa yürüyüşü ve dağcılığa ilgi duyanlar katılabilirler.

18 Nisan 2019 Perşembe günü teorik ders yapıacaktır. Daha önce deneyimi olan ya da teorik dersimizi almış arkadaşlarımız doğrudan 20 Nisan uygulama dersine katılım sağlayabilirler.

Devamı»

Temel Kaya Tırmanışı Eğitimi

Kaya tırmanışında sezonu açıyoruz. Haftaya havalar daha bir güzel. Biz de bu durumu fırsata çevirip Ankara’da Hüseyin Gazi’ye kaya tırmanışına gidelim diyoruz.

Tırmanışı bilen ya da bilmeyen arkadaşlarla rotalarımızı ve bilgimizi paylaştığımız içinde sahada eğitim de olan bir etkinlik planlıyoruz.

Çoğunlukla üstten emniyetli(top rope) tırmanışlar gerçekleştireğiz.

Bize katılmak isterseniz bekleriz.

 

Gerekli Malzemeler

-Günlük kişisel kumanyanız ( doğada beslenme presnsipleri dersimize uygun; su, çerez, sandviç, çay, kahve)
-Uygun koşullarda giyim (doğada giyinme prensipleri dersimize uygun)
-Varsa tırmanış ayakkabısı, emniyet kemeri, kask, magnezyum ve torbası

Devamı»
Kızılkaya Zirvesi 3771 m - Emler'den

Kızılkaya Tırmanışı ve Çelik Buyduran Yüksek Kampından Hatıra

Vaktiyle Şamil ile Kızılkaya Zirve hedefimiz gereği Çelik Buyduran (3400m) da bivakta gecelemiştik. Gittiğimiz gün hava güzeldi; güneşli ve gecesi muhteşem yıldızlı. Neyse, uyuduk uyandık ki;burnumuzun dibini göremiyoruz. Yahu nedir bu, neredeyiz ?

Aslında normal, zira yattığımız yer; şehirde yukarıya bakıp da gördüğümüz bulutların irtifası. Uzayda uyuduk, bi uyandık bulutun içindeyiz. Ama öyle böyle değil, soğuğu da beraberinde getirmiş arkadaş. Uyuduk yaz, uyandık kış. Aylardan Temmuz

Devamı»

Photoshop Seçim Araçları – Hızlı Seçim Aracı – Bölgesel Aydınlatma Karartma

Photoshop’ta seçim araçlarını etkili kullanmak çok önemlidir. Seçim yeteneklerinizi ne kadar geliştirirseniz bir fotoğrafı düzenleme konusundaki becerileriniz de o kadar artar. Bu konuda Photoshop her çıkan yeni versiyonu ile ekstra yeni yetenekler sunuyor. Bunların en etkili ve en çok kullanılanı da Quick Selection Tool ( Hızlı Seçim Aracı) ‘dur. Bu videoda hızlı seçim aracının kullanımını görebilirsiniz.

Devamı»

Photoshop Afiş Tasarımı – Basit Afiş Tasarımı Nasıl Yapılır

Photoshop CS6 ile çok temel düzeyde basit bir afiş hazırlıyoruz. Bu ders bir sınıf kaydıdır ve aralarda beklemeler olabilir. Yine de izlerken uygulamak isteyen arkadaşlar olur diye o bölümleri kesip çıkartmadım. Belki bu bekleme süreleri beraber uygulamalar için şans tanır.

Devamı»

Temel Fotoğraf Eğitimi

Temel Fotoğraf Eğitimi’miz 17 Ekim 2017’de başlıyor. Hafta içi Salı ve Perşembe günleri 19:00 – 21:00 saatleri arasında 10 kişilik kontenjanla gerçekleşecek eğitimimizde teorik ve uzun süreçlere boğulmadan pratik yoğunluğu olan bir eğitim gerçekleştireceğiz. Fotoğrafın bir çok teknik konusunu sınıf içi uygulamalı derslerimizle ele alacak ve dış çekimlerle destekleyeğiz.

Katılımcılar atölyemizdeki stüdyoda ders sırasında fotoğraf uygulamaları yapacaklar ve böylelikle teorik bilgilerini aktardığımız özellikle teknik konu başlıklarını hemen uygulama imkanı bulacaklardır.  Eğitim sırasında ayrıca her hafta uygulama dış çekimi yapılacaktır. Bunlardan sonuncusu konaklamalı veya günübirlik olacaktır.

Devamı»

Siyah Beyaz ve Aydınlık Oda Atölyesi

Arkadaşlar kahveler bizden. Bilgisayarınızı kapın gelin. Atölyemiz de birlikte yapacağımız güzel bir kahvaltı sonrası Siyah Beyaz fotoğraf dünyasına doğru çok keyifli bir yolculuk yapacağız. 4 ve 5 Kasım 2017 Cumartesi ve Pazar günü derslerimizi iki oturum şeklinde yapacağız.
Siyah beyaz fotoğraf, karanlık odada geçen uzun ama keyifli saatler sonunda hem sanatçısını hem de izleyicisini mutlu eden çok güzel örnekler vermiştir. Fotoğrafçının aklında çekilmeden önce tonlarını bulmaya başlar. Filmini ve banyosunu düşündüğü fotoğrafın tadlarına göre tercih eder, planlar. Ve sıra baskıya gelince ışığı bir kalem gibi kullanıp sanatını ve ustalığını sergiler. Ortaya çıkan eser çektiğinin ötesinde içindekileri kattığı biricik sanatıdır. Teknik, estetik, bazen zor ama sihirli bir süreçtir.
Siyah Beyaz nasıl ki karanlık odada filmle başlayıp baskıya kadar giden ciddi bir süreçse, aydınlık odada dijital fotoğraflar üzerinde siyah beyaz çalışmalar yapmak da ciddi ve disiplinli bir süreçtir. Seminerimizde karanlık oda yaklaşımlarını da sıkça hatırlayacağımız çalışmalar yapacağız. Dijital fotoğraflarımızı siyah beyaza hazırlayacağız.
Seminer sonunda tek tıkla çevirdiğiniz fotoğrafların çok ötesinde, keyifli tatlar içeren siyah beyaz fotoğrafları planlayabileceksiniz.
Devamı»

Odtü Mezunları Derneği Temel Photoshop Eğitimi

Yeni dönem Photoshop – Aydınlık Oda Eğitimi başlıyor. Bu eğitimde fotoğrafçıların çekim sonrası ihtiyaç duydukları aydınlık oda süreçlerini uygulamalı olarak kendi fotoğrafları üzerinden işleyeceğiz. Bunun yanısıra çekim sırasında dikkat edilmesi gereken fotoğrafik unsurları ele alacağız. Eğitim sonrasında daha doğru fotoğraflama yaklaşımları ve sürdürülebilir ve uygulanabilir aydınlık oda bilgilerine sahip olunacaktır.

Devamı»